SYM biedt ons een wereld primeur

SYM biedt ons een wereld primeur

Naast de main lineup willen we heel graag het volgende uitlichten, want de lineup die SYM meebracht was niet alles wat ze voor ons in petto hadden. Met trots introduceerde zij ’s werelds eerste aluminium-ion e-scooter. Ofwel: electrify the New Era! En dat doen ze met met deze Aluminium-ion Range-extender Technology (ART) EV: PE3 concept.

Wat we je al kunnen vertellen over dit model is dat de ART de ideale oplossing is om te genieten van emissievrij dagelijks rijden. Het PE3-concept wordt volledig elektrisch gevoed door de inzichtelijke aluminium-ionenaccu’s en kan worden opgeladen door de verbrandingsmotor of via het stopcontact. Het PE3-concept wordt volledig aangedreven door een elektromotor, naast de benzinemotor. De volledig opgeladen aluminium-ionaccu’s bieden een emissievrije woon-werkafstand.

Maar wat dacht je hiervan: wanneer het intelligente energiemanagementsysteem detecteert dat de accu bijna leeg is of dat het voertuig zwaar belast wordt, start de motor zich om elektriciteit op te wekken voor de elektromotor en laadt het tegelijkertijd de accu’s op!

Dat we anno 2023 nog steeds versteld kunnen staan van de nieuwste technologien is ons een raadsel. Aph ePower is dan ook het eerste bedrijf dat een aluminium-ion batterij op de markt brengt. Deze technologie heeft veel geavanceerde functies:

  • Milieuvriendelijke recyclebare materialen
  • Lange levensduur
  • Breed temperatuurbereik
  • Snel laden en ontladen
  • Zeer veilige en stabiele chemische eigenschappen

Wij zijn heel benieuwd hoe het PE3-concept zich op de markt gaat ontwikkelen.

Disclaimer: De modellen in dit artikel zijn op EICMA 2023 gepresenteerd. Het is momenteel nog niet bekend welke modellen en kleuren we in België gaan voeren en de specificaties zijn onder voorbehoud. Hierover zullen we meer informatie delen in het voorjaar van 2024.