EICMA 2023

wij waren erbij!

EICMA 2023: wij waren erbij!

Milaan, 13 november 2023 - Voor SYM België was EICMA 2023 in Milaan een absolute must-visit evenement. Als nummer 1 fans van het merk, wilden we niets missen van de onthulling van de nieuwste SYM-modellen.

De SYM stand viel meteen op, gelegen op een opvallende en gunstige plek. Niet te missen door de SYM fans (wij dus ook). Uiteraard voelden wij ons als een kind in een snoepwinkel. We wandelden langs onze favoriete SYM-modellen die schitterden in een prachtige hal, omringd door enkele andere spraakmakende motorfabrikanten. De Jet X, een SYM-paradevoorbeeld, werd nog even extra onder de aandacht gebracht op het grote scherm, maar ons geduld was op de proef gesteld en we keken uit naar de officiële presentatie.

We waren ruim op tijd aanwezig om een plekje vooraan te bemachtigen en om 15.00 uur was het dan eindelijk zover. De presentatie werd geopend door Domenico Loiacono, Retail Manager van SYM Italië.

ADXTG 400

De line-up was spectaculair, maar één model sprong er echt uit: de ADXTG 400. Dit avontuurlijke model is geïnspireerd op de vorm van een sabeltandkat. Deze avontuurlijke scooter biedt toegang tot verschillende terreinen. Wat dit model zo interessant maakt, is het gebruik van geavanceerde motor- en chassis-technologieën door het R&D-lab van SYM om een multifunctionele maxiscooter te ontwikkelen. De technische hoogstandjes omvatten onder andere het BOSCH off-road ABS, een euro-stijl aluminium frame, een swingarm, Sanyang multilink vering, handmatig verstelbare voorruit en dual sport banden. Met dit alles heeft SYM een nieuwe dimensie toegevoegd aan mobiliteit, van dagelijks woon-werkverkeer tot licht off-road avonturen in het weekend.

MAXSYM GT

De opvolger van de MAXSYM 400 is de GT: een vooruitstrevende alles-wat-je-wilt maxi sport tourer. met verbeterd rijcomfort, een achterzadel, een standaard uitgeruste topkofferhouder, een grote zwevende schijf van 288 mm en een geavanceerd 6-inch digitaal dashboard. Dit eigentijdse "Gran Turismo"-pakket is ontworpen voor liefhebbers van lange roadtrips en biedt een uitstekende rijervaring.

ADX 300

Voor de fans van de JOYRIDE 300 is er goed nieuws, want de ADX 300 is de avontuurlijke variant van deze geliefde scooter. Met de ADX 300 kun je na je dagelijkse woon-werkverkeer direct de onbekende terreinen verkennen.

CRUISYM 125/300

2024 is het jaar dat de CRUISYM met een verfijnd nieuw jasje en vernieuwde verlichtingsapparatuur komt. Het Smart Key-systeem is standaard voorzien voor de CRUISYM 300.

Nieuwe DRGBT

SYM introduceerde ook een gloednieuwe uitrusting voor de nieuwe DRGBT met een superbike-stijl carrosserie. Deze topscooter krijgt een motorupgrade met indrukwekkende prestaties die in 2024 beschikbaar zullen zijn.

CLBCU

De CLBCU is als een kolibrie - compact, wendbaar en kleurrijk. Deze 125 cc scooter is uitgerust met het "EnMIS" (Enhanced Multi-Ignition System) met dubbele bougie en heeft een indrukwekkend gemiddeld brandstofverbruik. Met een brandstoftank van 6,5 liter kun je langer op pad zonder te hoeven tanken, wat handig is voor lange toertochten.

Fugue

De Fugue 125, geïnspireerd op de klassieke muziekvorm "Fugue", heeft alles wat je van een moderne klassieke scooter mag verwachten: volledige LED-verlichting, een LCD-instrumentenpaneel, USB QC 3.0-aansluiting, dubbele schijfremmen en maar liefst 27 liter opbergruimte onder het zadel. Maak een levendige rit door de stad en steel de show met de Fugue 125.

Wij kunnen niet wachten om deze prachtige scooters op de wegen te zien! Het was een absolute top week om EICMA 2023 te ervaren.

Disclaimer: De modellen in dit artikel zijn op EICMA 2023 gepresenteerd. Het is momenteel nog niet bekend welke modellen en kleuren we in België gaan voeren en de specificaties zijn onder voorbehoud. Hierover zullen we meer informatie delen in het voorjaar van 2024.