De opmars van het vooraanstaande scootermerk in Nederland en België

De opkomst van het beste scootermerk van Nederland

Vandaag de dag is SYM niet meer weg te denken in zowel Nederland als België. SYM rijdt al ruim 20 jaar door de straten, wat natuurlijk een prachtig straatbeeld oplevert. In 2020 was SYM het best verkochte scootermerk in Nederland en het merk heeft ook een aanzienlijke aanhang in België weten te vergaren. Wat maakt SYM zo populair in deze regio's? Dat ontdek je in deze tweede blogreeks over de historie van SYM.

De opkomst van SYM: een favoriet in de Lage Landen

SYM (Sanyang Motor) is oorspronkelijk afkomstig uit Taiwan en is daarmee de eerste motorfabrikant in dat land. Met meer dan 60 jaar aan ontwikkeling is het merk nog steeds een belangrijke speler op de internationale markt, waaronder Nederland en België. De aantrekkingskracht van SYM voor Nederlanders en Belgen schuilt in de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door voortdurende innovatie en jarenlange ervaring handhaaft SYM een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien biedt het merk een breed scala aan scooters, waardoor er voor elke scooterliefhebber een geschikt model te vinden is. De diversiteit van inwoners in Nederland en België wordt hierdoor goed bediend. 

Iconische modellen van SYM

Merkkeuze is van groot belang voor de Lage Landen. SYM heeft deze loyaliteit verdiend door niet alleen betrouwbaar te zijn, maar ook door esthetisch aantrekkelijke scooters te produceren. Een vroeg populair model, de SYM Fiddle uit de beginjaren van 2000, was een katalysator voor het succes van SYM op de Europese markt. Opvolgers zoals de Fiddle 2, 3 en 4 werden eveneens met open armen ontvangen, samen met andere geliefde modellen zoals de SYM Mio en SYM Orbit. Het aantrekkelijke design van SYM-scooters trekt snel de aandacht, terwijl de innerlijke kwaliteit met een efficiënte motor, stevig frame en indrukwekkende kenmerken de duurzaamheid waarborgt. In Nederland en België heeft SYM zich in de afgelopen 20 jaar als een betrouwbare vervoerspartner bewezen.

De kernwaarden van SYM: duurzaamheid, mobiliteit, affiniteit

Naast het feit dat SYM hoogwaardige scooters produceert, blijft het merk ook evolueren met de tijd. In vooruitzicht op de toekomst van mobiliteit in Europa, waar vanaf 2025 een overgang naar exclusieve verkoop van elektrische scooters wordt verwacht, heeft SYM snel gereageerd. Ondanks verschillende meningen over deze regel in de scooterwereld, blijft SYM vasthouden aan drie essentiële kernwaarden: duurzaamheid, mobiliteit en affiniteit. Het merk heeft zijn assortiment uitgebreid met elektrische modellen, zoals de E-Fiddle, de E-Mio en de E-Xpro, als een responsieve stap om aan de wensen van hun loyale fans te voldoen. Dit maakt zowel Nederlandse als Belgische scooterliefhebbers bijzonder enthousiast, en SYM blijft trouw aan zijn kernwaarden. Een win-win-win situatie voor alle betrokkenen!